Page Nav

HIDE

Gradient Skin

Gradient_Skin

News

latest

Darul Huffaz Mahmudiye Ali Gav Medresesi Hafızlık Sağlama Kursu

Darul Huffaz Kursu açıldı   Konya Büyükşehir Belediyesi "KOMEK Meslek Edindirme Kursları" bünyesinde ilk kez Hafızlık Sağlama Merk...

Darul Huffaz Kursu açıldı

  Konya Büyükşehir Belediyesi "KOMEK Meslek Edindirme Kursları" bünyesinde ilk kez Hafızlık Sağlama Merkezi 'Daru'l Huffaz' açıldı.

  Konya Büyükşehir Belediyesi, hafızların hafızlıklarını sağlamada yardımcı olmak ve hafızlığını yarıda bırakmış kişilerin hafızlıklarını tamamlamasına imkan vermek amacıyla Türkiye’de belediyelerde ilk defa “Daru’l Huffaz” Hafızlık Sağlama Merkezi açtı.

Darul Huffaz Mahmudiye Ali Gav Medresesi Hafızlık Sağlama Kursu

  Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda "Hayat Boyu Öğrenme ve Öğrendiğini Zihinde/Zinde Tutma" ilkesinden yola çıkarak geleneksel Daru’l Huffaz projesini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Akyürek; 

“KOMEK Kurs Merkezi olarak hizmet veren Ali Gav Medresesi’nde, mekanın ruhuna uygun olarak geleneksel Daru’l Huffaz’ı (Hafızlık Sağlama Merkezi) ilgilisine açarak Kur’an medeniyetinin önemli bir unsurunun ayağa kaldırılmasını hedefliyoruz. Açılması planlanan kurs hizmeti ile hafızların randevu usulü ile hafızlıklarını sağlamlaştırmasına yardımcı olmak ve hafızlığını herhangi bir sebeple tamamlayamamış kişilerin hafızlıklarını tamamlamasına imkan verilmesi amaçlanıyor. Şehrimiz için hayırlı olsun” dedi.

Sınırlı sayıda kayıtlar için başvuru alınıyor  

KOMEK Ali Gav Medresesi Gelenekli Sanatlar Merkezi’nde yapılacak eğitimde kadınlar ve erkekler ayrı olmak üzere haftanın her günü 06.30 – 23.00 saatleri arasından randevu ile tercih yapılabilecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir yazılımla takip edilecek eğitimlerde, hafızı dinleyen hoca, eksik noktaları, okunan sayfaları ve kalınan yeri bilgisayar ortamında işaretlerken kursiyer de sisteme giriş yaparak hocanın notlarını görebilecek, gerektiğinde ses kaydı alarak sistem üzerinden hocaya ulaştırabilecek.

Hafızlığını tamamlamış ancak hayatın meşguliyeti içine atıldığı için, hıfzını ihmal etmiş hafızların randevu usulü ile hıfzını sağlamlaştırmalarına hizmet etmek, hafızlığını bir sebeple tamamlayamamış hafız adaylara hafızlıklarını tamamlama imkânı vermek istiyoruz.

Daru’l Huffaz anlamı kısaca nedir?

Dârülhuffaz Kur'an-ı Kerim ezberletilen, ezberleleri tekrar edilen, Kur'an ilimleri okutulan ve hafız yetiştirilen merkez, hafızlık eğitimi verilen okuldur.

Hafızlığı pekiştirmek isteyen "Yaşayan Kur’an-ı Kerimlere" yönelik Mahmudiye Kurs Merkezinde (Ali Gav Medresesi) "Daru’l-Huffaz" açıldı.

KOMEK bünyesinde hizmet veren Hafızlık Sağlama Merkezine (Daru'l Huffaz) başvurmak isteyenler için kayıtlar başladı.

Başvurular 

Ali-Gav "Daru’l-Huffaz" başvuruları; şahsen, telefonla veya on-line olarak www.komek.org.tr adresinden yapılacaktır.

Mahmudiye Kurs Merkezi Ali Gav Medresesi Telefon Numarası: 0332 353 6247 

Darul Huffaz Mahmudiye Ali Gav Medresesi Hafızlık Sağlama Kursu