Page Nav

HIDE

Gradient Skin

Gradient_Skin

News

latest

Konya'ya yakışır Meram kentsel dönüşümü Türkiye'ye örnek olacak!

Meram Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında düzenlediği, geçmişi yeniden canlandırma geleceği inşa adlı kentsel dönüşüm çalı...

Meram Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında düzenlediği, geçmişi yeniden canlandırma geleceği inşa adlı kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan"Miras" adlı görsel şölen büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkı ve destekleriyle Meram Belediyesi tarafından hazırlanan programda, 600 metrekare sahnede, 500 metrekare dev ekranda, 3D video mapping şovları, koreografik dans gösterileri, drama ve sahne sanatlarının buluştuğu multidisipliner formatla anlatıldı.

Konya'ya yakışır Meram kentsel dönüşümü Türkiye'ye örnek olacak! 

Düzenlenen etkinlikte konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, “Gayemiz inşa ederken aynı zamanda inşa olmaktır” dedi. Toru, hayallerindeki projeleri ortaya koyabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Konya'nın 9 bin yıldır pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve dönüşümün yapıldığı Şükran Mahallesi'nin tarihi bir mahalle özelliğinde olduğunu söyleyen Başkan Toru, “Bu mahalle Muhacirlere bile mesken oldu. Bu bölgede çalışma yapmak bizler için bir zorunluluk kazanmıştı” şeklinde konuştu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir şehri kurmak ve yaşatmak sadece teknik mesele değildir. Aynı zamanda ahlaki bir meseledir. Şükran Mahallesi'nde gerçekleştireceğimiz dönüşüm tamamı ile değerler sistemimize uygun olacak. Planlama hususunda ve tasarımda şehir ile uyumlu fiziki bir bağ oluşturduk. Sakin bir peyzaj ile tarihimizi ön plana çıkaracağız.

Dönüşüm alanımızda konut ticari alan, müze, organik pazar, sokaklar, sergi alanları gibi farklı organizasyonların bir arada olmasına özen gösterdik. Trafiği rahatlatmak için yeraltı otoparkları düşündük. Çok yönlü canlı bir yaşam alanı oluşturmayı hedefledik. Kısa sürede büyük işler başardık. Yıllardır bize dayatılan anlayışları kırıyoruz. Yıl sonundan itibaren inşaat çalışmalarına da başlayacağız. Şükran Mahallesi'nde şerefli bir çalışma yürütüyoruz. Tarihimize sahip çıkalım. Sahip çıkanlara da destek verelim. 500 milyon TL'ye mal olacak bir yatırım. Bu çalışma, Türkiye'ye örnek olacak."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, konuşmasının başında Şükran Mahallesi'nde hayırlı işlere imza atıldığını aktardı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun önemli bir işi başardığını kaydeden Bakan Özhaseki, kentsel dönüşümde başarıyı yakalamanın belediye başkanları için zor ve sabır gerektiren bir iş olduğunu ifade etti. Özhaseki, aynı zamanda Konya'nın kendisi için özel bir şehir olduğunun altını çizdi. Özhaseki, "Kayseri'de yaşamasaydım, Konya'da yaşardım. Görevim icabı birçok şehre gittim. Bu şehirler içinde imar ve ailelerin rahat yaşabilmesi açısından Konya, ayrı bir değer ve öneme sahip. Konya'ya güzel eserler kazandırılmış” açıklamalarında bulundu.

Düzenlenen etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, ilçe kaymakamları,STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.