Page Nav

HIDE

Gradient Skin

Gradient_Skin

News

latest

Konya Bilim Merkezi Liseler arası Sosyal Bilimler Yarışması

Liseler arası Sosyal Bilimler Yarışması ne zaman? Liseler arasında düzenlenecek olan Sosyal Bilimler Yarışması ile özellikle sosyal bilim...

Liseler arası Sosyal Bilimler Yarışması ne zaman?

Liseler arasında düzenlenecek olan Sosyal Bilimler Yarışması ile özellikle sosyal bilimler alanında yeni beyinleri bulma ve onları ülke geleceğinde etkin ve verimli olarak yönlendirme amacıyla bu yarışma düzenlenecektir.

lkemiz kadim köklü geçmişi ve potansiyel geleceği ile gerek coğrafyasında gerekse tüm dünyada hem izlenen ve rol model alınan aynı zamanda hedefe konulan ve durdurulmaya çalışılan ülkelerin başında gelmektedir.

Ekonomik olarak geliştikçe halkına daha özgür ve müreffeh bir yaşam sundukça kendi teknolojisini üretme hedefine yaklaştıkça kişilikli ve onurlu duruşunu korudukça bu hedef alınmalar nitelik değiştirerek de olsa devam edecek ve ülkemiz istikrarsızlaştırılmaya ve hep gelişmekte olan ülkeler sınıfında bırakılmaya çalışılacaktır.

Bu yüzden ülke olarak sahip olduğumuz en önemli ve sürekli kaynak olan nitelikli beşeri sermayeyi en iyi şekilde yetiştirmek planlamak ve koordine etmek zorunluluğumuz vardır.

“Hedef Olan Ülkenin Hedefi Olan Çocukları ve Gençleri Olmalıdır” prensibine bağlı kalarak bilimde, sanatta, sporda, siyasette, edebiyatta müzikte, güzel sanatların değişik dallarında hasılı her alanda tarihiyle ve değerleriyle barışık, gelecek vizyonuna sahip hedefi olan gençleri bulma onları yetiştirme yükümlülüğümüz bulunmaktadır.

sosyal bilimler alanında yeni beyinleri bulma

Bu minvalde liseler arasında düzenlenecek olan sosyal bilimler yarışması ile özellikle sosyal bilimler alanında yeni beyinleri bulma ve onları ülke geleceğinde etkin ve verimli olarak yönlendirme amacıyla bu yarışma düzenlenecektir. Sonuçlar eylül 2016’nın ikinci haftasından sonra web sayfasından ilan edilecektir.

Her alanda 3 derece ödülü 2 mansiyon ödülü verilecektir. Mansiyon Ödülleri 750 TL dir. İlk üç dereceye giren danışman öğretmenlere 1.000’er TL ödül verilecektir. Dereceye giren öğrencilere okulları ve kendi adlarına temsili olarak altın, gümüş ve bronz madalyalar ve plaketler verilecektir.

Her Alanda 1. Ödülü 2.500 TL
Her Alanda 2. Ödülü 1.500 TL
Her Alanda 3. Ödülü 1.000 TL

Ülke genelinde tüm liseler düzeyindeki öğrenciler yarışmanın potansiyel hedef kitlesi olarak belirlenmiştir. Özellikle sosyal bilimler alanında faaliyet gösteren liselerin bu yarışmaya daha fazla ilgi gösterecekleri beklenmektedir.

onya Bilim Merkezinin öncülüğünde düzenlenecek olan yarışmada Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi, Karatay Ticaret Odası Üniversitesi iştirakçi olarak yer alacaktır. Konya Büyükşehir Belediyesi, Bilim merkezinden dolayı çatı düzenleyici kurum olarak yer alacaktır. Ülke genelinde çıkılacağı için Milli Eğitim Bakanlığı yarışmanın duyurulmasında ve lansmanında görev üstlenecektir.

Yarışma 6 ana alanda düzenlenecektir.
1. Psikoloji, Sosyoloji, Felsefe (temel kav)
2. Dil ve Edebiyat
3. Din ve Ahlak
4. Coğrafya -Tarih
5. Siyaset Bilimi-Uluslararası İlişkiler
6. Medya-iletişim

Yukarıdaki alanlardan biri veya birkaçına ilişkin verilecek problem cümleleri üzerine inşa edilecek bilimsel makale üzerinden ön elemeler yapılacaktır.

Yarışmanın önformatı alanlara göre belirlenecek problem cümleleri üzerine yazılacak olan en fazla 3500 kelimelik bilimsel makale ile belirlenecek jürilerin görüşleri doğrultusunda ön elemenin gerçekleşmesi ve finale kalan öğrencilerin belirlenmesi şeklindedir.Sonrasında yine oluşturulacak jüriler önünde finale kalan öğrencilerin makalelerini savunmaları ve son değerlendirmenin yapılması ile ödüle layık görülen liste son şeklini alacaktır.

İnternet üzerinden yapılan başvurudan sonra gönderilen makaleler jüri üyeleri tarafından değerlendirilecektir. Yapılan değerlendirmeden sonra her alanda ilk 10’a giren makale sahipleri Konya’ya davet edileceklerdir. Konya Bilim Merkezinde yapılacak sunum ve mülakat performanslarına göre değerlendirmeler yapılacak ve yarışmada dereceye girenler son gün düzenlenecek ödül töreninde ilan edileceklerdir. Değerlendirmeler %60 makale, %40 sunum/mülakat dağılımına göre yapılacaktır.

Bu yıla 2016 mahsus olmak üzere mart sonu ile çıkılan duyurulara karşın tam metin makaleler 30 haziran itibariyle sisteme yüklenmiş olacaktır. İlk yılın değerlendirme süreci temmuz-ağustos eylül ayları olarak belirlenmiştir. Final değerlendirmesi ve ödül töreni ise ekim ayının ikinci haftası olarak düşünülmektedir.önümüzdeki yarışmanın kasım ayı ile duyurulara çıkılması ve süreçlerin işletilmesi ile mayıs ayının ikinci yarısında ödül törenlerinin yapılması planlanmaktadır.

İletişim Bilgileri
Büyükkayacık Mahallesi Ankara Caddesi No:292 42100 Selçuklu / Konya
bilgi@kbmsobiy.com ww.kbmsobiy.com