Page Nav

HIDE

Gradient Skin

Gradient_Skin

News

latest

Türk İslam Sanatları Akademisi TİSA Kursları Başvuru Şartları

TİSA Kursları Başvuru Şartları nedir? TİSA (Türk İslam Sanatları Akademisi) Eğitimleri kursiyer ön kayıt formundaki bilgileri neleri içeriyo...

TİSA Kursları Başvuru Şartları nedir?

TİSA (Türk İslam Sanatları Akademisi) Eğitimleri kursiyer ön kayıt formundaki bilgileri neleri içeriyor?

Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Türk - İslam sanatlarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulan TİSA (Türk İslam Sanatları Akademisi) eğitimleri, Konya’nın tanınmış, alanında uzman hocaları tarafından veriliyor.

Türk İslam Sanatları Akademisi TİSA Kursları Başvuru Şartları

Dikkat! 15 maddeyi okuyup onaylamalısınız!

1. Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı olan KOMEK'te tüm kurslar ücretsizdir. Kursiyer ürettiği ürünle ilgili malzeme masrafını karşılamakla yükümlüdür.

2. Kayıt yaptırılan kurslara devam zorunludur. Mazeretli / mazeretsiz olarak ders saati süresinin 1/5'inden fazla devamsızlık yapan kursiyerin kaydı silinir. Devamsızlıktan kaydı silinen kursiyer, 1 yıl boyunca kurslarımıza kayıt yaptıramaz.

3. KOMEK, TİSA (Türk İslam Sanatları Akademisi) dönemi sonunda kurumca belirlenen ders saatini dolduran ve başarı gösteren her kursiyere Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Katılım Belgesi verilecektir. Ancak, devamsızlık ve disiplinsizlik nedeniyle kaydı silinen kursiyer Katılım Belgesi alma hakkını kaybeder. MEB ONAYLI SERTİFİKA VERİLMEZ.

4. Derslere geç kalmayı alışkanlık haline getiren, eğitim-öğretimi aksatan, dersin normal düzenini bozan kursiyerler, uyarılır. Yapılan uyarılara rağmen bu tutum ve davranışlarında ısrar edenlerin dersler ile ilişkileri kesilir ve bunlar KOMEK'in daha sonraki eğitimlerinin hiçbirine katılamazlar.

Türk İslam Sanatları Akademisi TİSA Kursları Başvuru Şartları

5. Kursiyer, TİSA (Türk İslam Sanatları Akademisi) dersine katılmaya karar verdiğinde internet ve kendi dijital imkanlarını sağlamakla sorumludur. KOMEK bununla ilgili hiçbir söz vermemektedir.

6. Kursiyere TİSA (Türk İslam Sanatları Akademisi) dersine katılması için verilen ID ve ŞİFRE kayıtsız bir öğrenciyle paylaşılamaz. Böyle bir durumla karşılaşıldığı takdirde kaydı silinir.

7. TİSA (Türk İslam Sanatları Akademisi) ders esnasında dersin video ve ses kaydı, kayıt altına alınamaz.

8. Devamsızlık yapan öğrencinin kaçırdığı dersin başka bir kursta telafisini isteme hakkı yoktur.

9. TİSA (Türk İslam Sanatları Akademisi) Kurslarında yeterli sayıya ulaşılamayan ders grupları açılmamaktadır. Bu durumlarda öğrenci farklı gruplara aktarılabilir.

10. KOMEK, kursiyerlerinin eğitim sırasındaki görüntülerini ve ürettikleri eserlerin resim, video vb. kayıtlarını her türlü yayın organında kullanım ve mülkiyet hakkına sahiptir.

11. KOMEK'in Tatil Günleri: 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim ve dini bayram günleridir. 

Ayrıca Valiliğin orta öğretim düzeyindeki okullarda; olağandışı sebeplerle eğitime ara verdiği günlerde KOMEK kurs merkezlerinde de eğitime ara verilip ders yapılmamaktadır. Ayrıca bilgi verme zorunluluğu yoktur.

12. Kursiyer Katılım belgesini alabilmek için ders devamlılığı ve modül sınavlarına girmek zorundadır.

13. KOMEK kursiyerlerin devam durumlarını Katılım Belgesi vermek için takip eder. Branş ders saatinin 1/5'inden fazla devamsızlık yapan kursiyerlerin kaydı silinir. KOMEK bir yetişkin eğitimi kurumudur. 

Kursiyerlerin yaşlarına bakılmaksızın kurslara katılma, devam, devamsızlık ve ders bitmeden kurstan ayrılmaları engellenmez ve KOMEK bu konuda sorumluluk almaz. 

Türk İslam Sanatları Akademisi TİSA Kursları Başvuru Şartları

Kursiyerin devam/devamsızlık durumu sadece yukarıda belirtilen 1/5'lik devamsızlık hakkının ne kadarının kullanıldığını tespit etmek için takip edilir.

14. TİSA eğitimleri, Ali Gav (Mahmudiye) KOMEK, Beyhekim (Kazeruni Tekkesi) KOMEK Kurs Merkezlerinde yapılmakta olup, beş ana branş, dört alt branştan oluşan eğitimler karma yapılmaktadır.

Ana branşlardan herhangi birini tercih eden öğrenci alt branşların tamamını almakla sorumludur.

TİSA ANA BRANŞLARI NEDİR?

Musiki, Hüsn-i Hat, Tezhip, Resim, Kalem İşi ve Tezhip

TİSA ALT BRANŞLARI NEDİR?

Sanat Felsefesi, Osmanlıca, Farsça ve Divan Edebiyatı

Ana branşlardaki tüm öğrencilerin katılımı sağlanmaktadır.

15. Kayıt yaptıran bütün kursiyerler yukarıda beyan edilen şartları kabul etmiş sayılır.

Türk-İslam sanatlarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulan TİSA, gelenekli sanatları ihya ediyor. 

Konya’nın tanınmış hocaları tarafından verilen eğitimlerde ana branşlar Musiki, Hüsn-i Hat, Tezhip, Resim, Kalemişi ve Tezhip olurken; alt branşlar Sanat Felsefesi, Osmanlı Türkçesi, Divan edebiyatı ve Farsça branşlarıdır. 

TİSA, haftanın belirli günleri Ali Gav (Mahmudiye) KOMEK merkez olmakla beraber, Kılıçarslan Gelenekli Sanatlar Merkezi ve Kılıçarslan Konferans Salonunda; beş ana branş ve dört alt branştan oluşan eğitimlerle karma olarak yapılmaktadır. 

Ana branşlardan herhangi birini tercih eden kursiyer alt branşların tamamını almakla sorumludur. TİSA’daki eğitimler KOMEK eğitim takvimi çerçevesinde yapılmaktadır. 

 TİSA Başvuruları: Türk İslam Sanatları Akademisi “TİSA” başvuruları, online olarak www.komek.org.tr adresinden alınarak başvuran adayların seviye belirleme sınavı sonucu ile kayıtları yapılmaktadır.