Page Nav

HIDE

Gradient Skin

Gradient_Skin

News

latest

İslam Sanatları Yarışması Ödüllü Eserleri Sergisine Büyük İlgi!

Uluslararası İslam Sanatları Yarışması Ödüllü Eserler Sergisi İlgi Görüyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hat, tezhip ve minyatü...

Uluslararası İslam Sanatları Yarışması Ödüllü Eserler Sergisi İlgi Görüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hat, tezhip ve minyatür alanında ilk kez düzenlenen Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’nda dereceye giren eserler, Hazreti Mevlana’nın 743. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında Mevlana Kültür Merkezi’nde sergileniyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’nın 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesi nedeniyle hat, tezhip ve minyatür dallarında ilk kez düzenlediği Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’nda dereceye giren eserler MKM / Mevlana Kültür Merkezi’nde sergileniyor.

İslam Dünyası Turizm Başkenti unvanını Kudüs’ten devralırken Medine’ye devretmeye hazırlanan Konya’nın yıl içinde gerçekleştirdiği en önemli etkinlikler arasında yer alan Uluslararası İslam Sanatları Yarışması, uluslararası sanat camiasında ilgi görürken, Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden sanatçılar eserleriyle katılım sağladı.

MKM Sergi Salonu

Geleneksel sanatların tanıtılması, sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Konya’da ilk gez gerçekleştirilen ve her yıl yapılması planlanan yarışmada dereceye giren eserlerin ödülleri Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından geçtiğimiz günlerde verildi. Ödül töreninin ardından, dereceye giren eserler, Hazreti Mevlana’nın 743. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında Mevlana Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başladı.

Türkiye ile birlikte Irak, İran, Endonezya, Mısır, Fas gibi ülkelerinden katılımın olduğu sergide hat, tezhip ve minyatür dallarında ilk üçe giren, mansiyon kazanan ve jüri tarafından sergilemeye layık görülen 28 eserin yer aldığı sergi yoğun ilgi görüyor.

Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’nda dereceye giren eserler, önümüzdeki yıldan itibaren İslam Kültür Merkezi’nde sabit sergi olarak da sanatseverlerin beğenisine sulanacak.