Page Nav

HIDE

Gradient Skin

Gradient_Skin

News

latest

Üretenden Tüketene Kadın Girişimi Amesia Arı Kadınlar İletişim Telefonu

  Arı Kadın lar hangi ürünleri üretiyor, nerede satıyorlar? Destek veriyoruz! Amasya’nın yöresel ürünlerini fuarlarda tanıtarak, yaptık...

 Arı Kadınlar hangi ürünleri üretiyor, nerede satıyorlar?

Destek veriyoruz! Amasya’nın yöresel ürünlerini fuarlarda tanıtarak, yaptıkları bu organik ürünleri çeşitli tarım ve gıda fuarlarında sergilerek satışa sunuyorlar.

YÖREX Fuarı'nda Amasya'nın yöresel ürünleri; Yöresel Marka, Amesia Gıda, Tarım, Hayvancılık, Nakliye, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 14 Kasım 2011 tarihinde Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği bünyesinde kurularak faaliyetine başlamıştır.

Merzifon'da 15 köyden 15 lider kadının karakterlerine göre oluşturdukları isimlerini ve ürettikleri doğal köy ürünlerini, Kooperatifler aracılığı ile pazarlayarak köyden göçü engellemek için oluşturdukları “Çalışkan Kadın Arılar” gurubu ürünlerini fuarlardaki tanıtımlarla Türkiye pazarlarına sunuyor.

Arı Kadınlar hangi mamülleri üretiyorlar? Süt ürünleri, Meyve ürünleri, Reçeller, Marmelatlar, Pekmezler, Ezmeler, Kompostolar, Unlu mamüller, Hayvansal ürünler, Bitkisel ürünler...

Merzifon Amesia Arı Kadınlar İletişim Telefonu

Amasya DSYB tarafından 15.07.2010-15.07.2011 tarihleri arasında uygulanan sosyal güvenlik içerikli "Tarım Sektöründe Kayıt Dışı İstihdamın Çözümüne Yenilikçi Yaklaşımlar" adlı Avrupa Birliği Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim ve faaliyetler esnasında kırsal alanlarda çalışan üretici eşlerinin sosyal güvenlik harcamalarını karşılamak için ek gelire ihtiyaç duydukları görülmüştür.

Birliğe üye üreticilerin eşlerinin kendi olanakları ile ürettiği yöresel ve doğal ürünlerin Amasya DSYB bünyesindeki bir şirket yoluyla satışının yapılabileceği düşüncesinden hareketle şirketin kurulması gerçekleştirilmiştir. Böylelikle, üreticilerimizin halen ve gelecekte satmak isteyeceği tüm ürünlerin bir marka ismi oluşturarak altında toplanarak pazarlanabilme olanağı sağlanmıştır.

Başlangıçta, üreticilerimizin gelirini artırmak, ürünlerini değer fiyatından satmalarına yardımcı olmak ve sosyal güvenlik primlerini daha kolay ödemelerine katkı sağlamak amacıyla, Birlik üyelerinden toplanan sütün bir kısmının bölgedeki süt işleme şirketlerine kaşar peyniri yaptırılması ve satışı yoluyla aktif çalışmalar başlamıştır.

Amasya İli Merzifon, Gümüşhacıköy ve Suluova İlçelerine bağlı köylerin bazılarından üretici kadın temsilcileri seçilerek "Amesia Çalışan Kadın Arılar" grubu oluşturulmuş ve üretici kadınlar tarafından hazırlanan yerel ürünler, Birlik merkezinde grup üyeleri tarafından ambalajlanarak, yeni açılan ve Amesia markası için tahsis edilen satış noktasında tüketicilerin hizmetine sunulmuştur. Web sitesi: www.amesia.com.tr

Arı Kadınlar Amesia 1 Şubesi: Telefonu: 0 358 514 67 79

Şube Adresi: İstanbul Yolu 1.Km. Buğdaylı Mah. Merzifon Amasya Türkiye

Arı Kadınlar Amesia 2 Şubesi: Telefonu: 0 358 513 70 80

Şube Adresi: Harmanlar Mah. Kara Mustafa Paşa Cad. No:57/B Merzifon Amasya Türkiye

Arı Kadınlar Amesia 3 Şubesi: Telefonu: 0 358 513 70 81

Şube Adresi: Yeni Mahalle Cihangir Sokak No:1 Merzifon Amasya Türkiye

Arı Kadınlar Amesia 4 Şubesi Telefonu: 0 358 513 70 84

Şube Adresi: Hacıbalı Mah. Ulus Cad. Şafak Sitesi G Blok No:32/A Merzifon Amasya Türkiye

Amesia Gıda Banka hesabı ve IBAN nosu:
Hesap numarası: 32-58261608-5001
IBAN No TR73 0001 0000 3258 2616 0850 01